dimarts, 24 de gener del 2023

GOOGLE LENS, TOT ENREGISTRANT I RECONEIXENT DADES

Avui, Els Roses i The Grandma han continuat la seva formació en Enregistrament de Dades a Sant Feliu de Llobregat.

Han parlat sobre la importància de la recol·lecció de dades i del seu manteniment tot recordant Alan Lomax, el musicòleg i etnògraf americà.

També han treballat la creació de continguts visuals tot creant infografies amb Ms.Power Point sobre personatges populars

Finalment, han practicat la recerca de dades amb mitjans digitals convencionals com els cercadors i els metacercadors, i han utilitzat aplicacions de creació més recent com Google Lens.

Google Lens és una tecnologia de reconeixement d’imatges desenvolupada per Google, dissenyada per aportar informació rellevant relacionada amb objectes que identifica mitjançant anàlisis visuals basades en una xarxa neuronal.

Anunciat per primera vegada durant Google I/O 2017, es va proporcionar per primera vegada com a aplicació independent, integrant-se posteriorment a l'aplicació de càmera estàndard d'Android.

En dirigir la càmera del telèfon cap a un objecte, Google Lens intentarà identificar l'objecte llegint codis de barres, codis QR, etiquetes i text, i mostrarà resultats de cerca, pàgines web i informació rellevants.

Per exemple, quan apunta la càmera del dispositiu cap a una etiqueta Wi-Fi que conté el nom i la contrasenya de la xarxa, es connectarà automàticament a la xarxa Wi-Fi escanejada. Lens també està integrat amb les aplicacions Google Photos i Google Assistant.

El servei és similar a Google Goggles, una aplicació anterior que funcionava de manera similar però amb menys capacitat. Lens utilitza rutines d’aprenentatge profund més avançades per tal de potenciar les capacitats de detecció, de manera similar a altres aplicacions com Bixby Vision (per a dispositius Samsung llançats després del 2016) i Image Analysis Toolset (disponible a Google Play).

Una aplicació autònoma de Google Lens es va posar a disposició a Google Play el juny del 2018. El suport del dispositiu és limitat, tot i que no està clar quins dispositius no s’admeten ni per què. Requereix Android Marshmallow (6.0) o una versió posterior.

El 10 de desembre de 2018, Google va llançar la funció de cerca visual de Lens a l'aplicació Google per a iOS.

L'any 2019, Google va anunciar quatre funcions noves. El programari podrà reconèixer i recomanar elements en un menú. Tindrà la possibilitat de calcular també consells i dividir les factures, mostrar com preparar plats a partir d’una recepta i utilitzar el text a veu.

Més informació: Xataka


Veiem el món, no tal com és, sinó tal com som...
o tal com estem condicionats per veure'l.

 Erik Peverna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada