dilluns, 31 de gener del 2022

ELS NAVEGADORS, LA GRAN PORTA D'ENTRADA A INTERNET

Avui, The Grandma ha iniciat una nova formació sobre Eines 2.0 de Gestió Administrativa amb unes noves companyes
a Gavà. Han estat parlant sobre els navegadors i les seves característiques, especialment Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera i Microsoft Edge.

Google Chrome és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base a components de codi obert com la seva estructura de desenvolupament d'aplicacions (Framework) i el motor de renderitzat de Blink des de la versió 28, amb l'excepció de les versions d'iOS.

Google Chrome és el navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 65,65% a finals de novembre de 2021, i amb un total de 2.652,88 milions d'usuaris l'any 2020.

Està disponible gratuïtament sota condicions de servei específiques. El nom del navegador deriva del terme usat per al marc de la interfície gràfica d'usuari, chrome.

El 2 de setembre de 2008 va sortir la primera versió al mercat, sent aquesta una versió preliminar (beta). Finalment, l'11 de desembre de 2008 es va llançar una versió estable al públic en general. Actualment, el navegador està disponible per a la plataforma Microsoft Windows en més de 50 idiomes, i des del 25 de maig de 2010 per als sistemes Mac OS X i Linux.

Més informació: Google Chrome

El Mozilla Firefox és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla.

L'objectiu de Mozilla és fer un navegador més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla.

De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.

El Mozilla Firefox és un projecte paral·lel al Mozilla Thunderbird, un client de correu electrònic sota la mateixa filosofia i amb uns orígens similars. La bona rebuda d'ambdós per part dels usuaris va fer que la Fundació Mozilla els adoptés com els seus productes principals, substituint la Suite Mozilla original.

Usa el motor Gecko per a renderitzar pàgines web, el qual implementa estàndards web actuals i futurs.

El projecte ha fet servir en el passat els noms Phoenix, traduït literalment Fènix, i Firebird.

Més informació: Mozilla Firefox

Opera és un navegador d'Internet fet per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994.

Des de la versió 8.50 es distribueix gratuïtament, tot i que anteriorment havia estat de pagament, abans de la versió 5.0, i es distribuïa com a shareware o adaware posteriorment.

Opera Browser és conegut per la seva velocitat, seguretat, suport d'estàndards (especialment CSS), mida reduïda, internacionalitat i constant innovació. Va ser un dels primers navegadors amb pestanyes per a la navegació web, i aquesta va ser la seva característica principal en les seves primeres versions.

Més informació: Opera

Microsoft Edge, conegut també amb el nom en clau de Project Spartan, és un navegador web en desenvolupament per Microsoft. És inclòs a Windows 10 per a reemplaçar Internet Explorer. Segons Microsoft, la seva evolució a partir d'Internet Explorer permet veure-ho i sentir-ho diferent.

Edge utilitza una interfície minimalista, amb similituds a Google Chrome i Mozilla Firefox. Integra plataformes en línia de Microsoft: l'assistent Cortana per control de veu, funcionalitats de cerca, i informació dinàmica relacionada amb els llocs web a la barra de direccions. Els usuaris poden realitzar anotacions a pàgines web, que poden ser desades i compartides mitjançant OneDrive.

Microsoft també inclou una botiga en la qual els usuaris poden descarregar extensions que afegeixen noves funcionalitats al navegador. El navegador té versions d'escriptori per a Windows i macOS i versions mòbils en Android, iOS i Windows Phone, i comparteix els elements d'interfície d'usuari entre ells. El 29 d'abril es va presentar a la Build 2015 el nom oficial de l'explorador, Microsoft Edge.

Més informació: Microsoft Edge

L'accés als ordinadors i a Internet s'ha convertit
en una necessitat bàsica 
de l'educació a la nostra societat.

Kent Conrad

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada