dijous, 3 de juny del 2021

LA GESTIÓ DEL MAGATZEM, LIFO ('LAST IN, FIRST OUT')

Avui, els Ecomeals i The Grandma han parlat sobre el LIFO (Last In, First Out), un mètode de gestió de magatzem tot consultant la web dels companys d'AR Racking Store Solutions.

La gestió d'estoc per a emmagatzematges LIFO (Last In, First Out) és el mètode contrari al FIFO, per la qual l'última unitat de càrrega en entrar al magatzem serà la primera a sortir d'aquest.

El mètode LIFO dona prioritat de sortida als últims lots de producte que han ingressat al magatzem, mentre que les mercaderies que han estat dipositades anteriorment a l'estanteria industrial quedaran emmagatzemades fins que no tinguin una altra unitat de càrrega davant seu.

Com a mètode invers a la gestió FIFO, els productes per als quals s'utilitzen i les característiques dels sistemes d'emmagatzematge desenvolupats per aquest mètode, difereixen completament entre si.

Avui, els Ecomeals i The Grandma han parlat sobre el LIFO (Last In, First Out), un mètode de gestió de magatzem tot consultant la web dels companys d'AR Racking Store Solutions.

El mètode LIFO, menys utilitzat que el FIFO, s’ha d'aplicar en emmagatzematges amb producte homogeni, que no s'hagi de valorar amb el pas del temps i que no hi siugi caduc o perible.

Descarrega Gestió de l'equip de treball del magatzem (Aula Mentor)

Com el mètode LIFO dona prioritat al producte que s'hagi introduït al magatzem més recentment, les unitats de càrrega emmagatzemades amb anterioritat passaran a  l'estoc un major temps, per això han de ser productes que no caduquen o perdin valor amb el temps.

Un clàssic exemple de producte idoni per a la gestió de LIFO, per ser homogenis i no peribles, són els materials de construcció com les ceràmiques, vidries o materials petris.

Quan sigui possible sempre serà més recomanable utilitzar el mètode FIFO, ja que genera una rotació més eficaç del producte, ens permet donar sortida al producte més antic i això és positiu amb productes homogenis i sense perjudicis com els mencionats.

Alguns dels avantatges de la gestió LIFO al magatzem són:

-Reducció de les distàncies recorregudes pels operaris i/o carretons al magatzem, en treballar en un mateix pas per a la càrrega i descàrrega.

-Major rati d'ocupació a utilitzar només un pas de càrrega.

La característica comuna amb dels sistemes d'emmagatzematge dissenyats per facilitar la gestió pel mètode LIFO és que la zona de càrrega i descàrrega de la mercaderia es realitza des del matei' passadís.

El seu mètode invers, el FIFO, realitza la zona de càrrega per un dels extrems i la de descàrrega per l’oposició, en el cas de la gestió LIFO l'operari farà ambdós treballs pel mateix extrem, reduint considerablement les distàncies recorregudes al magatzem.

Descarrega Emmagatzemament a estanteries i estructures

Els sistemes d'emmagatzematge que tenen amb aquesta característica comuna i per tant són idònies per al mètode LIFO són:

Estanteries dinàmiques Push-Back (LIFO)

Sistema d'emmagatzematge dinàmic d'alta densitat que utilitza la força d'empènyer per emmagatzemar els palets al fons. La càrrega paletitzada es desplaça mitjançant carros o rodells i la càrrega i la descàrrega es realitza des del mateix extrem.

Estanteries compactes Drive

Es tracta d'un sistema d'emmagatzematge que compacta els passos de treball, i que disposa d'un únic pas d'accés perquè el carretó accedeixi a l'interior de l'estanteria i carregui i descarregui la mercaderia.

Estanteries AR Shuttle per a palets

És una solució d'emmagatzematge semiautomàtic d'alta densitat que utilitza carros satèl·lits motoritzats per desplaçar les unitats de càrrega de manera autònoma a través de l'estanteria. Es tracta d'un sistema molt versàtil, ja que permet la gestió de magatzem LIFO i FIFO, en funció de com es dissenya el sistema.

Descarrega Glosari-Gestió de comandes (Aula Mentor)


 Digital per a emmagatzematge i rapidesa.

Adrian Belew

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada