La definició i funcionament del mètode FIFO en l'emmagatzematge industrial té a veure amb la forma com es mouen les mercaderies i és senzill, Primer a Entrar (First In), Primer a Sortir (First Out). És a dir, la primera mercaderia o unitat de càrrega que entra al magatzem, és la primera que hi surt.
El mètode FIFO s'utilitza habitualment per a la gestió d'estoc de productes peribles, amb data de caducitat, com els aliments, els medicaments o els productes cosmètics.
També és un mètode de gestió comú per a empreses que emmagatzemen productes que poden quedar obsolets o passar de moda amb rapidesa, com els productes tecnològics (electrodomèstics o informàtics), el calçat i el tèxtil.
L'objectiu final del mètode FIFO és aconseguir una excel·lent rotació d'existències al magatzem, donant prioritat a la sortida dels productes que més temps portaran emmagatzemats i poden perdre's o quedar-se obsolets.
La gestió d'estocs tipus FIFO, no és aplicable únicament en un magatzem, sinó que s'utilitza diàriament per a la gestió del producte a supermercats i establiments de consum.
Descarrega Gestió de comandes i estoc (Aula Mentor)
Gestionar l'estoc del magatzem pel mètode FIFO té els següents avantatges:
-Una perfecta rotació de producte, que assegura que el primer producte que s'hagi introduït a l'estanteria industrial serà el primer a sortir.
-Prioritat a la sortida de productes més antics, obsolets o amb data de caducitat més propera.
-Evitar la pèrdua parcial o total de valor del producte emmagatzemat, o la seva devaluació per la seva data de fabricació.
L'ús de la gestió d’emmagatzematges FIFO està molt estès i per tant s’ha desenvolupat una sèrie de sistemes d'emmagatzematge industrial adaptats especialment a aquest mètode.
Aquests sistemes d'estanteria industrial han de tenir una característica comuna entre si, i és que tots han de tenir un pas de càrrega de mercaderies i un altre de descàrrega. El pas de càrrega i descàrrega no pot coincidir, com en el cas dels sistemes Drive in o Push-Back.
Descarrega Unitats de càrrega eficients (AECOC)
Amb aquesta característica en comú ens trobem amb els següents sistemes d'emmagatzematge que permeten una gestió d’emmagatzematges pel mètode FIFO:
Estanteries dinàmiques per a palets (FIFO)
Sistema d'emmagatzematge dinàmic d'alta densitat per a palets. La càrrega paletitzada es desplaça a través de rodells des de la zona de càrrega fins a la zona de descàrrega.
Estanteries compactes Drive Through
Sistema d'emmagatzematge compacte que redueix els passos de treball i que, a diferència del Drive in, compte amb un pas de càrrega i un altre de descàrrega de mercaderia. Per a un correcte funcionament del mètode FIFO en aquest sistema, una vegada carregat i completat el carrer, per assegurar que cap paleta queda obsoleta, es descarrega completament el carrer, i es deixa buit per iniciar el procés de càrrega novament.
Estanteries AR Shuttle per a palets
Solució d'emmagatzematge semiautomàtic d'alta densitat que utilitza carros satèl·lits motoritzats que transporten la càrrega de manera autònoma per l'interior de l'estanteria, des de la posició de càrrega fins a l'última posició del fons disponible. Per aplicar el mètode FIFO, hem d'operar carregant la mercaderia per un costat i descarregant-lo per l'altre.
Estanteries de picking dinàmic
Sistema d'emmagatzematge dinàmic d'alta densitat per a caixes i productes lligats. El producte llisca a través de rodells de la zona de càrrega fins a la zona de descàrrega.
Descarrega 1/4 de palet (AECOC)
ràpidament totes les indústries,
obligant-les a preparar-se per a un demà imprevisible.
Això també s'aplica a la indústria del transport de contenidors,
els ports i la logística, que ha estat impulsada en gran manera
pels models de negoci tradicionals enfocats
a optimitzar la manera de moure les mercaderies.
Soren Skou
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada