dilluns, 31 de maig del 2021

LA PUBLICITAT, MÀRQUETING I COMUNICACIÓ DEL PRODUCTE

Avui, els Ecomeals i The Grandma han treballat diferents formats publicitaris amb motiu de l'adeu d'Alba Ecomeal, qui emprèn un nou camí professional i personal. Molta sort i molts encerts, Alba, en aquesta nova aventura que esperem que sigui llarga i fructífera.

La publicitat és una activitat comunicativa encaminada a aconseguir uns objectius dintre de la comercialització, procés de posar un producte en venda utilitzant el màrqueting, tècnica de conèixer el mercat, i així mitjançant canals de difusió, difondre missatges de promoció del producte a comercialitzar.

La publicitat s'ha establert com una tècnica de comunicació massiva imprescindible per al funcionament dels mitjans de comunicació moderns.

No només difonen informació i missatges sinó que manté econòmicament molts mitjans per als quals és la principal font d'ingressos.

La publicitat investiga i analitza el públic i context social servint-se de distintes disciplines com la psicologia, sociologia, antropologia, estadística i economia entre altres.

La publicitat és, per damunt de tot, comunicació, sent els seus elements principals un emissor que envia un missatge a través d'uns canals a un receptor amb la intenció de modificar el seu comportament de compra.

La publicitat es pot considerar, en la seva transmissió a través dels seus diferents mitjans.

La publicitat no només proporciona informació sobre productes concrets, sinó que a més, comunica informació sobre la classe de persones que hem de considerar atractives, els llocs on ens hauria agradat viure i els estàndards que hem d'observar en la manera de vestir i de parlar.

La publicitat no és tan sols una eina a l'abast de les empreses, sinó que també és un instrument útil per a les organitzacions sense afany de lucre, per promoure causes socials i també per a les administracions públiques per mantenir informada la població. És molt més, doncs, que una activitat econòmica.

Més informació: IOC

En la societat actual, la publicitat comercial és un element dinamitzador de l'economia, ja que ajuda a impulsar el consum. Si hi ha consum, hi ha producció i, per tant, hi ha llocs de treball. El cicle és invariable i té una correlació totalment directa. És per aquest motiu que la publicitat és tan important i té una forta implicació en la resta de sectors.

Un dels principals objectius de la publicitat és persuadir els receptors que aquells productes són els millors i alhora reflectir d'una manera idealitzada els ideals del públic a qui s'adreça. Els recursos de persuasió que utilitza la publicitat poden ser de dos tipus:

-Recursos racionals. Basats en l'argumentació i la informació.

-Recursos emotius. Basats en la seducció i l'estímul de les emocions i els sentiments.

La publicitat informa el consumidor sobre els beneficis d'un determinat producte o servei, ressaltant la diferenciació amb altres marques.

Un dels principals objectius de la publicitat és crear demanda o modificar les tendències de demanda d'un producte, bé, servei o marca. Entenent que la comercialització busca identificar el mercat apropiat per a cada producte, la publicitat és la comunicació per la qual la informació sobre el producte és transmesa a la gent (públic objectiu).

Els anuncis intenten persuadir al públic consumidor de què compri un determinat producte. L'estratègia publicitària fonamental és la Proposta Única de Venda o USP (Unique Selling Proposition). Es tracta d'una forma que busca distingir un producte atorgant-li una determinada qualitat no necessàriament intrínseca al producte.

Davant la competència creixent dins del mercat, a causa del creixement dels productes substitutius, cada vegada es produeix més creació de marca en publicitat. D'aquesta manera es comuniquen una sèrie de qualitats que donen una certa personalitat o reputació a una marca de fàbrica, és a dir, un valor de marca que la fa diferent de la resta, establint així el concepte de competència.

Tot i ser l'estratègia fonamental, el més habitual és que es combina amb altres com la imatge de marca, el posicionament o ubicació, la publicitat subliminar o d'enigma.

Les principals funcions de la publicitat són:

-Reproduir i difondre coneixements per estimular actituds a favor de productes o serveis.

-Relacionar els dos extrems de la cadena comercial.

-Seguir interessos privats o comercials.

-Donar informació sobre productes o serveis.

-Fer part del sector de la comercialització externa de les empreses, i alhora establir-se com a sector econòmic independent.

-Ser la principal font de finançament dels mitjans de comunicació de masses.

-Reflectir valors, formes, gusts de la vida quotidiana que li és contemporània.

Un missatge publicitari ha de tenir:

-Temàtica referent a matèries comercials.

-Que el que pretengui en tot moment, sigui d'aconseguir actituds favorables per l'emissor.

-L'emissor ha de ser clarament identificat.

-Dins el mitjà de difusió on apareix el missatge ha de ser clarament distingit.

-L'emissor paga el mitjà per l'espai o temps utilitzat.

Més informació: IOC

La publicitat és com un verí;
no fa mal si no te l'empasses.

Joe Paterno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada