divendres, 28 de maig del 2021

REBAIXES, VENDES PROMOCIONALS I VALS DE DESCOMPTE

Avui, els Ecomeals i The Grandma han parlat sobre les rebaixes, les ofertes i els vals de descompte.

Les denominacions que caracteritzen les diverses modalitats de vendes promocionals només es poden utilitzar per anunciar les vendes que responguin al concepte legal corresponent. 

Qualsevol modalitat de venda promocional, malgrat que s'anunciï amb una denominació diferent, si reuneix les característiques d'un altre dels tipus regulats per la normativa, s'hi entén assimilada i queda subjecta a la regulació corresponent.

La venda en rebaixes és una modalitat de venda promocional, feta pel comerciant detallista al consumidor final, en la qual l'oferta del producte o la prestació del servei es fa en condicions més avantatjoses que les habituals.

Es considera venda en rebaixes, la venda en què els productes que es comercialitzen s'ofereixen a un preu reduït respecte del seu preu anterior més baix, aplicat sobre productes idèntics en el mateix establiment, durant un període continuat d'almenys trenta dies en el curs dels sis mesos precedents.

Els anuncis que l'establiment utilitza per publicar la venda en rebaixes han d'indicar, de forma clara i visible, les dates d'inici i acabament de la venda en rebaixes. Aquesta informació ha de ser visible, fins i tot quan l'establiment comercial és tancat.

Només es pot anunciar de forma genèrica la venda en rebaixes (per exemple a l'aparador del comerç) quan aquesta oferta comprengui, almenys, la meitat (1/2) dels productes posats a la venda. En cas contrari, només es pot anunciar la rebaixa referida clarament als productes afectats, que en aquest cas, s'han de diferenciar o separar inequívocament, de manera que s'eviti qualsevol error o confusió entre els productes rebaixats i els que es comercialitzen en condicions normals.

Més informació: Agència Catalana del Consum

Els productes objecte de la venda en rebaixes no poden estar deteriorats ni haver estat adquirits amb la finalitat de ser venuts a un preu inferior a l'ordinari. 

Cadascun d'aquests productes ha d'indicar amb suficient claredat el preu anterior juntament amb el preu rebaixat. Tanmateix, quan s'aplica una reducció percentual d'un conjunt d'articles, es pot anunciar de forma genèrica sense necessitat que consti individualment a cada article.

Els béns objecte de la venda en rebaixes han de formar part de l'oferta habitual de l'establiment (productes de la temporada) i han de disposar de la mateixa qualitat, garanties i altres condicions que s'ofereixen quan es comercialitzen sense aquesta rebaixa.

A diferència de la venda en rebaixes, la venda en promoció o en oferta o descompte consisteix en la comercialització de productes per un preu inferior o en condicions més avantatjoses que les habituals amb unes finalitats concretes, com per exemple fer conèixer o aconseguir augmentar les vendes d'un nou producte.

Per tant, les promocions o ofertes puntuals no poden afectar un nombre elevat dels productes que ofereix l'establiment. En cas contrari aquestes es poden assimilar al concepte que defineix la venda en rebaixes.

Un val de descompte o simplement val és un document comercial, per pagar un producte, sigui bé o servei.

Pot representar el pagament total o parcial, descompte immediat en el moment de la compra per la quantitat que apareix en el val.

És habitual que els establiments comercials proporcionin vals als seus clients per fidelitzar-los.

El val serveix per a descomptes, i també serveix per donar-se a conèixer a clients nous, oferint-los un article més barat o gratuït. En altres casos forma part del procés de devolució, el comerç estén un val que permet canviar un producte adquirit per un altre en un temps futur.

Descarrega CFGS Polítiques de màrqueting-Organització comercial


Els vostres clients són l’eix vital del vostre negoci.
Les seves necessitats i desitjos afecten
tots els aspectes del vostre negoci,
des del desenvolupament de productes
fins al màrqueting de contingut,
fins a les vendes i l’atenció al client.

John Rampton

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada