dilluns, 24 de maig del 2021

EL PRESSUPOST, LES PREVISIONS DE DESPESES i INGRESSOS

Avui, els Ecomeals i The Grandma han estat parlant sobre el pressupost, què és, i per què s'utilitza.

Un pressupost és la previsió de despeses i ingressos per a un determinat lapse, en general un any.

Permet a les empreses, els governs, les organitzacions privades i les famílies establir prioritats i avaluar la consecució dels seus objectius. Per a arribar a aquestes fins pot ser necessari incórrer en dèficit (que les despeses superin als ingressos) o, per contra, és possible estalviar, en aquest cas el pressupost presentarà un superàvit (els ingressos superen a les despeses).

En l'àmbit del comerç és també un document o informe que detalla el cost que tindrà un servei en cas de realitzar-se.

El pressupost es pot cobrar o no en cas de no ser acceptat.

El pressupost és un instrument important, utilitzat com mitjà administratiu de determinació adequada de capital, costos i ingressos necessaris en una organització, així com la deguda utilització dels recursos disponibles d'acord amb les necessitats de cadascuna de les unitats i/o departaments. Aquest instrument també serveix d'ajuda per a la determinació de metes que siguin comparables a través del temps, coordinant així les activitats dels departaments a la consecució d'aquestes, evitant costos innecessaris i dolenta utilització de recursos.

D'igual manera permet a l'administració conèixer el desenvolupament de l'empresa, per mitjà de la comparança dels fets i xifres reals amb els fets i xifres pressupostades i/o projectades per a poder prendre mesures que permetin corregir o millorar l'actuació organitzacional.

Més informació: IOC

Un pressupost per a qualsevol persona, empresa o govern, és un pla d'acció de despesa per a un període futur, generalment d'un any, a partir dels ingressos disponibles. Un any calendari per a un govern se li denomina "any fiscal".

El procés pressupostari tendeix a reflectir d'una forma quantitativa, a través dels pressupostos, els objectius fixats per l'empresa a curt termini, mitjançant l'establiment dels oportuns programes, sense perdre la perspectiva del llarg termini, ja que aquesta condicionarà els plans que permetran la consecució de la fi última al que va orientat la gestió de l'empresa.

-Definició i transmissió de les directrius generals als responsables de la preparació dels pressupostos.

-Elaboració de plans, programes i pressupostos.

-Negociació dels pressupostos.

-Coordinació dels pressupostos.

-Aprovació dels pressupostos.

-Seguiment i actualització dels pressupostos.

Més informació: IOC


 Un pressupost ens indica el que no ens podem permetre,
però no ens impedeix comprar-lo.

William Feather

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada