dimecres, 1 de febrer del 2023

GOOGLE DOCS, ELS AVANTATGES DEL TREBALL COMPARTIT

Avui, Els Roses i The Grandma han continuat la seva formació d'Enregistrament  de Dades a Sant Feliu de Llobregat.  

Han treballat la tecnologia núvol amb Google Docs i han continuat elaborant documents compartits, tot parant atenció al disseny i a la importància dels colors i de la selecció de les imatges.

Més informació: I Love Img

Google Docs és un processador de textos inclòs a la suite web gratuïta de Google Docs Editors que inclou Fulls de càlcul, Presentacions de Google, Dibuixos de Google, Formularis de Google, Llocs de Google, Google Calendar i Google Keep.

Google Docs és accessible mitjançant un navegador d'Internet com a aplicació basada en web i també està disponible com a aplicació mòbil a Android i iOS i com a aplicació d’escriptori al sistema operatiu Chrome de Google.

Google Docs permet als usuaris crear i editar documents en línia mentre col·laboren amb altres usuaris en temps real.

L’usuari fa un seguiment de les modificacions amb un historial de revisions que presenta canvis. La posició d'un editor es ressalta amb un color i un cursor específics de l'editor i un sistema de permisos regula el que poden fer els usuaris. Les actualitzacions han introduït funcions que utilitzen l'aprenentatge automàtic, incloent-hi Explora, que ofereix resultats de cerca basats en el contingut d'un document i Elements d'acció, que permeten als usuaris assignar tasques a altres usuaris.

Google Docs admet obrir i desar documents en format propi i en formats compatibles amb Microsoft Word.

Més informació: Digital Trends

Google Docs es va originar en dos productes diferents: Writely i XL2Web. Writely va ser un processador de textos basat en web creat per l'empresa de programari Upstartle i llançat l'agost del 2005. Va començar com un experiment dels programadors Sam Schillace, Steve Newman i Claudia Carpenter, provant la llavors nova tecnologia Ajax i la funció editable del contingut als navegadors.

El 9 de març del 2006, Google va anunciar que havia adquirit Upstartle. El juliol de 2009, Google va retirar l'estat de les proves beta de Google Docs.

El març de 2010, Google va adquirir DocVerse, una empresa de col·laboració de documents en línia. DocVerse va permetre la col·laboració en línia de diversos usuaris en documents de Microsoft Word, així com en altres formats de Microsoft Office, com Excel i PowerPoint. Les millores basades en DocVerse es van anunciar i desplegar l'abril de 2010.

Al juny de 2012, Google va adquirir Quickoffice, una suite de productivitat propietària de programari gratuït per a dispositius mòbils. L’octubre de 2012, Google va canviar el nom dels productes de Drive i Google Documents es va convertir en Google Docs. Al mateix temps, es van llançar les aplicacions de Chrome, que proporcionaven dreceres al servei a la nova pestanya de Chrome.

El febrer de 2019, Google va anunciar suggeriments gramaticals a Documents, ampliant la seva correcció ortogràfica mitjançant tècniques de traducció automàtica per ajudar a detectar errors gramaticals complicats.

Google Docs està disponible com a aplicació web compatible amb els navegadors web Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge i Apple Safari

Els usuaris poden accedir a tots els documents, així com a altres fitxers, de manera col·lectiva a través del lloc web de Google Drive. El juny de 2014, Google va llançar una pàgina d'inici dedicada de llocs web per a Documents, que només conté fitxers creats amb el servei.

El 2014, Google va llançar una aplicació mòbil dedicada per a documents als sistemes operatius mòbils Android i iOS. El lloc web per a mòbils de Docs es va actualitzar el 2015 amb una interfície més senzilla i uniforme i, tot i que els usuaris poden llegir fitxers a través dels llocs web per a mòbils, els usuaris que intentin editar es redirigiran a l'aplicació mòbil dedicada, evitant així l'edició al web mòbil.

Google Docs i la resta d'aplicacions de la suite de Google Drive serveixen com a eina de col·laboració per a l'edició cooperativa de documents en temps real.

Diversos usuaris poden compartir, obrir i editar documents simultàniament i els usuaris poden veure canvis de caràcter a caràcter a mesura que altres col·laboradors hi fan modificacions.

Els canvis es guarden automàticament als servidors de Google i es guarda automàticament un historial de revisions, de manera que es poden veure i tornar-hi les modificacions anteriors.

La posició actual d'un editor es representa amb un color/cursor específic de l'editor, de manera que si un altre editor visualitza aquesta part del document, pot veure les modificacions a mesura que es produeixen.

La funcionalitat de xat de la barra lateral permet als col·laboradors discutir les modificacions.

L'historial de revisions permet als usuaris veure les addicions fetes a un document, distingint cada autor pel color. Només es poden comparar les revisions adjacents i els usuaris no poden controlar la freqüència amb què es guarden les revisions.

Els fitxers es poden exportar a l'ordinador local d'un usuari en diversos formats (ODF, HTML, PDF, RTF, text, Office Open XML). Els fitxers es poden etiquetar i arxivar amb finalitats organitzatives. 

Més informació: BBC

No només treballo en línia a través dels meus diversos projectes,
sinó que soc una àvida usuària de tecnologies en línia 
per connectar-me i relacionar-me amb els amics també.

 Rachel Sklar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada