dijous, 2 de febrer del 2023

GOOGLE SLIDES, TOT CREANT LES PRESENTACIONS AL NÚVOL

Avui, Els Roses i The Grandma han continuat la seva formació
d'Enregistrament  de Dades a Sant Feliu de Llobregat.  

Han continuat elaborant documents compartits i han treballat eines d'edició massiva d'imatges. També han treballat amb Google Slides, l'aplicació en línia de Google que permet fer presentacions.
 
Presentacions de Google, en anglès Google Slides, anteriorment anomenat Google presentations, és un programa de presentació inclòs com a part d'un paquet informàtic de programari gratuït basat a la web que ofereix Google dins del seu servei Google Drive.

El servei també inclou Documents de Google i Fulls de càlcul de Google. Google Slides està disponible com a aplicació web, aplicació mòbil per a Android, iOS, Windows, BlackBerry i com a aplicació d'escriptori a ChromeOS de Google. 

L'aplicació és compatible amb els formats de fitxer de Microsoft PowerPoint

Google Slides permet als usuaris crear i editar presentacions en línia mentre col·laboren amb altres usuaris en temps real.

L'usuari fa un seguiment de les edicions amb un historial de revisió que rastreja els canvis a la presentació.

La posició de cada editor es ressalta amb un color/cursor específic de l'editor i el sistema regula el que els usuaris poden fer a través de diversos graus de permisos. Les actualitzacions han introduït funcions que utilitzen l'aprenentatge automàtic, incloent-hi la funció Explorar, que ofereix dissenys i imatges suggerits per a presentacions, i la funció Elements d'acció, que permeten als usuaris assignar tasques a altres usuaris.

Més informació: Google

El setembre de 2007, Google va llançar un programa de presentació per a G Suite, 4​5​ que es va originar a partir de l'adquisició de Tonic Systems per part de la companyia el 17 d'abril de 2007.

El març de 2010, Google va adquirir DocVerse , una empresa de col·laboració de documents en línia que permetia la col·laboració en línia entre diversos usuaris en Microsoft PowerPoint i altres formats de documents compatibles amb Microsoft Office, com Word i Excel.

Les millores basades en DocVerse es van anunciar i implementar en abril de 2010.

El juny de 2012, Google va adquirir Quickoffice, una suite de productivitat patentada i gratuïta per a dispositius mòbils.

L'octubre de 2012, es va iniciar una aplicació per a Chrome, que va proporcionar accés directe a presentacions en una nova pestaña de Chrome.

Google Slides està disponible com una aplicació web compatible amb els navegadors web Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge i Apple Safari.

Els usuaris poden accedir a les presentacions, així com a altres fitxers, a través del lloc web de Google Drive.

El juny de 2014, Google va llançar una pàgina d'inici del lloc web dedicada a Google Slides que només contenia fitxers creats amb el paquet de Google Drive.12​

El 2014, Google va llançar una aplicació mòbil dedicada a Google Slides pels sistemes operatius mòbils Android e iOS.13​ 14​ 15​

El 2015, el lloc web per a dispositius mòbils de Presentaciones de Google es va actualitzar amb una interfície més simple i uniforme i, encara que els usuaris poden llegir els arxius a través dels llocs web per dispositius mòbils, els usuaris que intenten editar presentacions seran redirigits a l'aplicació mòbil, el que evitarà l'edició a la web portàtil.

Les presentacions es poden guardar en diferents formats com .ppt .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx i .potm.

Els arxius de presentació de Google Slides són convertits al format .gslides, i no poden pesar més de 100 MB. Les imatges inserides no poden pesar més de 50 MB i han d'estar en format .jpg, .png o .gif animat.

Més informació: Google Play


El motiu pel qual Google té tant d'èxit
és perquè van ser els primers a aprofitar
les propietats d'autoorganització del web.

Ron Eglash

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada