divendres, 16 de setembre del 2022

PRL A LA DOCÈNCIA, EL TELETREBALL DES DE L'ERGONOMIA

El teletreball, o treball a distància, permet treballar en un lloc diferent de l'oficina

La utilització dels nous mitjans informàtics permet millors comunicacions de forma remota, la qual cosa permet treballar de forma no presencial.

El treball es realitza en un lloc allunyat de les oficines centrals o de les instal·lacions de producció, mitjançant la utilització de les noves tecnologies de la comunicació. És el treball realitzat a distància utilitzant Tecnologies de la Informació i la Comunicació (més conegudes com a TICs) per vendre productes i serveis al món.

El concepte a distància significa que es pot treballar des de la seva casa, la d'un familiar o amic, un hotel, un restaurant, un òmnibus, un acte o qualsevol altre lloc. Les TICs necessàries per a aquestes tasques són bàsicament PC, Internet, telèfon mòbil i càmera digital, entre altres.

Dins d'Internet s'engloba principalment la navegació web i el correu electrònic. I, segons el cas, blogs, llocs web, programari de traducció, missatgeria instantània (xat) i telefonia IP (voIP). Per això, una definició curta i ràpida de Teletreball és: Teletreball és el treball a distància usant Internet.

Permet treballar des de qualsevol lloc (no disposa un lloc fix de treball). Permet treballar a qualsevol moment (no requereix un horari fix de treball). En la majoria dels casos no es coneix personalment als ocupadors o clients.

Els sistemes de connexió remots, les millores de les comunicacions, el canvi de mentalitat de moltes empreses que comencen a veure el teletreball com un estalvi de costos, així com la percepció que tenen molts empleats d'aquesta modalitat, són alguns dels factors que estan propiciant l'avanç d'aquesta forma de treball.

Més informació: Generalitat de Catalunya

L'ergonomia és l'aplicació d'informació científica sobre els humans al disseny d'objectes, sistemes i entorns per a ús humà

Popularment es coneix l'ergonomia com la forma en què les empreses dissenyen tasques i àrees de treball per a maximitzar l'eficiència i la qualitat del treball dels seus empleats. Tot i això, l'ergonomia està present a qualsevol cosa que implica a gent. Els sistemes de treball, esports i lleure o salut i seguretat, són àrees en què s'haurien d'aplicar els principis de l'ergonomia si es dissenyen bé.

Les investigacions en ergonomia es fan principalment per ergonomistes que estudien les capacitats humanes en relació amb les demandes del seu treball. La informació derivada dels ergonomistes contribueix al disseny i l'avaluació de tasques, treballs, productes, entorns i sistemes per a fer-los compatibles amb les necessitats, capacitats i limitacions de la gent. Un exemple de l'ergonomia són les cadires especialitzades.

Més informació: UPC


 Vaig aprendre com d'important
és el condicionament físic.
Vaig aprendre a centrar-me en un objectiu
malgrat tot tipus de perills.

Jack Ramsay

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada