Avui, Els Raspalls i The Grandma han parlat sobre la natura com a font de dades. Tots els elements que la composen són testimonis presents del nostre passat i tot allò que la natura ens ofereix i ensenya cada dia, no només ens ensenya a entendre els nostres orígens sinó a entendre que som l'única espècie del planeta entestada a destruir l'hàbitat on viu i a no respectar els altres integrants que el composen.
L'educació i la conscienciació del medi és un fet cabdal per a les nostres societats i és quelcom que cal ensenyar a les generacions més petites perquè ja puguin créixer sota uns valors de respecte a l'entorn i de capacitat de convivència amb altres espècies.
Els Raspalls i The Grandma han estat parlant d'entitats com el CRARC i el CRAM que fan unes tasques importantíssimes i imprescindibles tant en la recuperació d'algunes espècies com en la divulgació d'aquestes amb el propòsit de conscienciar i aprendre a estimar tot allò que ens envolta. Per tant d'ajudar en aquests objectius han elaborat diferents fitxes educatives sobre algunes de les espècies més característiques de la comarca del Baix Llobregat i del seu litoral marítim.
Després de treballar aquestes fitxes didàctiques, Els Raspalls i The Grandma han parlat sobre Antoni Gaudí i Cornet, el genial arquitecte de Reus que va aconseguir crear un art universal perquè totes les seves obres prenien com a font de dades la natura i les matemàtiques que ens ajuden a entendre-la.
Antoni Gaudí i Cornet és considerat un dels grans genis de l'arquitectura i les seves obres són un gran reflex del domini de les matemàtiques, l'observació de la natura, la creativitat sense límits i la seva particular visió del món espiritual.
Gaudí és un clar exemple de llenguatge audiovisual. Visual pel seu domini del color i les formes i àudio per l'excel·lent acústica dels seus edificis. Influenciat pel Modernisme, les ganes de deixar enrere un segle gris i donar llum a un segle nou ple d'esperança i objectius comuns, Gaudí ens ha deixat un llegat etern, però també críptic i hermètic ple de dades que calen desxifrar utilitzant tots els nostres sentits.
Un llenguatge visual és un conjunt de pràctiques per les quals les imatges poden usar-se per a comunicar conceptes. La creació d'una imatge per a comunicar una idea pressuposa l'ús d'un llenguatge visual. De la mateixa manera que les persones poden verbalitzar la seva manera de pensar, poden visualitzar-la.
Els elements en una imatge representen conceptes en un context espacial, en comptes de la forma lineal usada per a les paraules. El discurs i la comunicació visual són paral·lelament i usualment interdependents d'aquesta manera els col·lectius humans intercanvien informació. Un diagrama, un mapa, o una pintura són tipus de llenguatges visuals.
El sentit de vista funciona selectivament. La percepció no és una captació passiva de tot el que apareix davant dels ulls; és un judici continu de les relacions d'escala i de color, i inclou fer categories de formes per a classificar imatges i formes del nostre voltant.
Més informació: Antoni Gaudí's Nature
Finalment, Els Raspalls han estat gravant dades en diferents documents i convertint-los a PDF.
PDF (acrònim en anglès de Portable Document Format, Format de Document Portàtil) és un format de fitxer desenvolupat per l'empresa Adobe com a fitxer contenidor de documents, independentment del programari, maquinari o sistema operatiu utilitzat. Fou desenvolupat a partir del projecte Camelot ideat per John Warnock, cofundador d'Adobe Systems.
Els fitxers PDF s'utilitzen per emmagatzemar documents, interactius i regulars, així com mapes, gràfics, catàlegs, presentacions i llibres electrònics.
Pot contenir qualsevol combinació de text, elements multimèdia com a vídeos o so, elements d'hipertext com a vincles i marcadors, enllaços i miniatures de pàgines.
Més informació: I Love PDF
Per això, l'originalitat consisteix a tornar a l'origen.
Antoni Gaudí
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada