divendres, 17 de desembre del 2021

ACTIC C3. LA TELEVISIÓ A INTERNET, L'AUDIOVISUAL EN LÍNIA

Avui, The Grandma ha continuat la seva formació en ACTIC amb els companys de Castelldefels. Han parlat sobre la televisió per Internet. 

La televisió per Internet o televisió en línia és la televisió distribuïda via Internet.

Es tracta de la perspectiva immediata que proporciona Internet per distribuir aquesta nova forma de produir i transmetre material de comunicació audiovisual en línia, proporcionant a l'usuari la facilitat de reproduir-ho.

En el passat, la televisió només era distribuïda per cable, satèl·lit o per sistemes terrestres. La primera forma de televisió per Internet és el streaming, que es tracta del vídeo seleccionable des d'algun lloc d'Internet, normalment un lloc web o des d'un programa.

Amb l'augment actual de les velocitats de connexió a Internet, l'avanç de la tecnologia, l'augment del nombre total d'internautes i la disminució en despeses de connexió, s'ha fet cada vegada més comuna trobar el contingut tradicional de televisió accessible lliurement i continguts de televisió solament disponibles en Internet.

Més informació: CCMA

La televisió per Internet utilitza les seves connexions per transmetre vídeo des d'una font (host o origen) fins a un dispositiu (normalment l'usuari). Aquestes són algunes de les formes per fer-ho:

-Veure televisió corrent (ja sigui per connexió directa des d'un ordinador, Set-top box) o en un ordinador o dispositiu portàtil (com un telèfon mòbil).

-Veure un canal en directe o permetent a l'espectador seleccionar un programa per veure al moment (Vídeo on Demand).

-Veure una mica de manera econòmica, des de vídeos casolans a cares produccions professionals.

-Publicitat interactiva.

Més informació: BBC

S'inclouen els següents exemples:

-Serveis independents com Netflix o Amazon Video, Hotstar, Google Play Movies, myTV (Arabic), Sling TV, Sony LIV, Viewster, o Qello (que s'especialitza en concerts).

-Un servei de propietat tradicional, de cable o satèl·lit, com ara DittoTV (propietat de Dish TV).

-Una marca de pel·lícules internacional, com Eros International o Eros Now.

-Un servei propietat d'una pel·lícula tradicional o cadena de televisió, d'un canal de televisió, o d'un conglomerat de contingut, com BBC Three des del 17 de gener de 2016, CBSN, CNNGo, HBO Ara, ara TV (Regne Unit) (propietat de Sky), PlayStation Vue (propietat de Sony), o Hulu (aliança d'empreses).

-Un servei d'allotjament vídeo peer-to-peer com YouTube, Vimeo, o Crunchyroll.

-Serveis combinats com TV UOL que combina un sol accés a una sala de televisió d'internet brasilera amb el contingut pujat per l'usuari, o Crackle, que combina el contingut propietat de Sony Pictures amb el contingut pujat per l'usuari.

-Serveis únicament d'àudio com Spotify, encara que no és considerat televisió per Internet com a tal, de vegades són accessibles de la mateixa manera a través de dispositius amb capacitat de vídeo.

Més informació: CNN

Els drets de radiodifusió varien d'un país a un altre, fins i tot dins de les províncies de cadascun dels països.

Aquests drets regeixen la distribució de continguts i mitjans protegits pels drets d'autor i permeten la seva distribució exclusiva d'aquell contingut en qualsevol moment. Un exemple de contingut que solament es transmet a alguns països és el cas del iPlayer de la BBC.

Més informació: HBO Max
 
 
Transmetre programes de televisió, pel·lícules i altres tipus de vídeos
a través d'Internet a tot tipus de dispositius,
que abans era un hàbit marginal, ara és una pràctica generalitzada.
Fins i tot les persones que encara paguen pel servei de cable o satèl·lit
sovint també tenen comptes de Netflix o Hulu.
 
Walt Mossberg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada