dimarts, 30 de novembre del 2021

ACTIC C2. APLICACIONS MÒBILS, LES TAULETES I ELS MÒBILS

Avui, The Grandma ha continuat la seva formació en ACTIC amb els companys de Castelldefels.
 
Han estat parlant sobre diferents aplicacions per a telèfons intel·ligents i tauletes tàctils.

Una aplicació mòbil (app o apli) és una aplicació informàtica dissenyada per ser utilitzada en tauletes tàctils, telèfons intel·ligents i altres dispositius mòbils.

Es poden adquirir a través de plataformes de distribució d'aplicació. Algunes aplicacions són gratuïtes, mentre que altres han de ser comprades.

Solen ser descarregades de la plataforma de distribució a un dispositiu de destinació mòbil com un iPhone, una Blackberry o un telèfon d'Android, però de vegades poden ser descarregades directament a ordinadors, tant portàtils com de sobretaula.

Les aplicacions mòbils van ser originalment ofertes per millorar la productivitat general i la recuperació de documents, incloent-hi funcions bàsiques com email, calendari, contactes, o informació meteorològica.

No obstant això, la demanda pública i la disponibilitat d'eines de desenvolupament, van portar a la seva ràpida extensió en altres categories com a jocs, GPS, compra d'entrades per esdeveniments, consulta de comptes d'estalvis, etc. La popularitat de les aplicacions mòbils ha seguit creixent a causa que el seu ús s'ha fet cada vegada més freqüent entre els usuaris de telèfons mòbil.

Més informació: Català en Línia

Les plataformes de distribució més utilitzades són:

App Store

La botiga d'Apple d'iOS va ser el primer servei de distribució d'aplicacions establint l'estàndard del servei, cosa que encara fa avui dia.

Blackberry World

Va sorgir l’abril de 2009 com Blackberry App World.

Google Play

Google Play, anteriorment conegut com a Android Market, és una tenda de programari internacional en línia desenvolupada per Google per a dispositius d'Android.

Nokia Store

La botiga d'aplicacions per telèfons de Nokia va ser llançada internacionalment el maig de 2009.

Windows Phone Store

El Windows Phone Store és la plataforma de distribució de Microsoft per als dispositius que compten amb el sistema operatiu mòbil Windows Phone. Va ser llançada l’octubre de 2010.

Samsung Apps Store

La botiga d'aplicacions per als mòbils de Samsung va ser fundada el setembre del 2009. Actualment, ofereix aplicacions per als mòbils de Windows, Android o plataformes Bada.

Més informació: Gencat


No tot el trànsit es crea igual.
En el futur 5G, aplicacions de missió crítica
com la cirurgia a distància haurà de tenir prioritat sobre altres trànsits.
Hi haurà d'haver un règim regulador
que permet al proveïdor de serveis crear serveis
que es diferencien en funció de les experiències dels usuaris.

Borje Ekholm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada