dimecres, 2 de març del 2022

TWIN PEAKS & THE X FILES, CULTE I HERMETISME A LA TV

Avui, The Newtons i The Grandma han parlat sobre la importància de la televisió i el cinema com a mitjans de comunicació i generadors d'opinió tot parlant d'un gènere televisiu, les sèries, que han resorgit amb força els darrers anys fins a consolidar-se com el primer producte audiovisual en hores de consum i en prestigi, superant fins i tot al seu germà gran, el cinema.

The Newtons i The Grandma han practicat les històries enllaçades mitjançant fils argumentals o conceptes comuns que permeten parlar de diferents temes amb diferents personatges situats en diferents llocs i temps tot cercant un enllaç que permeti relacionar-les i dotar-les de les tres característiques bàsiques en l'edició de qualsevol història: adequació, cohesió i coherència.

Twin Peaks és una sèrie de televisió creada per David Lynch i Mark Frost. La sèrie transcorria en el poble fictici de Twin Peaks al nord-oest de Washington.

Els exteriors van ser filmats principalment a Snoqualmie i a les seves Snoqualmie Falls i North Bend (Washington), dos pobles propers a Seattle. La majoria de les escenes d'interiors es van rodar en un magatzem de la Vall de San Fernando, a prop de Hollywood.

Es va emetre a l'ABC network dels Estats Units del 8 d'abril de 1990 al 10 de juny de 1991.

La sèrie fou co-produïda per la productora d'Aaron Spelling i inicialment tingué una duració de 30 episodis al llarg de dues temporades.

El 2017 s'emeté una tercera temporada, 25 anys després de la finalització de la segona temporada.

L'any 1992, David Lynch va dirigir el film Twin Peaks: Fire Walk with Me, una preqüela de tot el que succeeix a la sèrie: se centra en l'última setmana de vida de Laura Palmer.

Twin Peaks segueix la història de l'agent del F.B.I. Dale Cooper, que és enviat a la ciutat fictícia de Twin Peaks (Washington) per investigar l'assassinat de la popular i respectada estudiant de secundària Laura Palmer.

Més informació: Espinof


Who killed Laura Palmer?

Qui va matar la Laura Palmer?


The X-Files  és una sèrie de televisió nord-americana de ciència ficció i misteri de FOX creada per Chris Carter, centrada en els casos que investiguen dos agents de l'FBI (Fox Mulder i Dana Scully) classificats com a Expedients X: fenòmens paranormals, albirament d'ovnis, criatures estranyes i altres fenòmens sense explicació.

El primer episodi pilot va ser estrenat el 10 de setembre de 1993.

La sèrie és un dels majors èxits de FOX i és una de les sèries més premiades de la història, sent nominada per a 141 premis dels quals va guanyar un total de 61 premis individuals de 24 agències diferents, incloent Premis Emmy, Globus d'Or, Environmental Media Awards i Premis del Sindicat d'Actors.

Els seus personatges i frases han esdevingut icones de la cultura popular en explotar i inspirar una gran quantitat de teories sobre conspiracions i l'existència de vida extraterrestre.

La popularitat de la sèrie va impulsar Carter i els seus socis a produir el 1998 la pel·lícula The X-Files: Fight the Future, dirigida per Rob S. Bowman.

El 29 d'octubre del 2007, es va informar que el rodatge d'una segona pel·lícula sobre la sèrie titulada The X-Files: I Want to Believe començaria a Vancouver el 10 de desembre del 2007. La pel·lícula es va estrenar el 25 de juliol del 2008.

En una entrevista amb Entertainment Weekly, Chris Carter va afirmar que si I Want to Believe tenia èxit, es plantejaria realitzar una tercera pel·lícula centrada en l'argument de la sèrie i enfocada a la invasió extraterrestre que va quedar pendent en aquesta.

En el moment d'emissió de l'episodi final de la novena temporada, The Truth (9x19), The X-Files era la sèrie de ciència ficció amb més temps a la televisió dels Estats Units, condició que va perdre al cap de poc temps a favor de Stargate SG-1.

El programa va ser considerat per TV Guide com el trenta-setè millor de tots els temps,5 i el segon en la classificació de sèries de culte, només superat per Star Trek.

L'any 2007, la revista Time va incloure la sèrie en una llista de els 100 millors programes de televisió de tots els temps.

L'any 2008, Entertainment Weekly la va nomenar com la quarta millor obra de ciència ficció i la quarta millor sèrie de televisió dels últims 25 anys.

El 24 de gener de 2016, FOX va estrenar una desena temporada que continua amb la trama de la sèrie original.

L'onzena temporada de la sèrie es va estrenar el 3 de gener de 2018, continuant amb l'argument que va començar amb la desena temporada estrenada en 2016.

Més informació: Espinof


The truth is out there.

La veritat és allà fora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada