dijous, 23 de desembre del 2021

ACTIC C3. L'HISTORIAL D'ADRECES, LES ADRECES D'INTERÈS

Avui, The Grandma ha acabat la seva formació en ACTIC amb els companys de Castelldefels. Han parlat sobre les adreces d'interès.
 
The Grandma vol agrair el compromís i l'assistència de tothom i el fet de facilitar la seva feina tot creant un ambient de treball formidable i divertit.
 
Una adreça d'interès és l'adreça URL d'una pàgina web emmagatzemada per tal de poder-hi accedir en un futur.

És una característica comuna de la majoria dels navegadors actuals. Depenent de l'aplicació, pot rebre el nom de favorit. Les adreces d'interès normalment es desen al mateix ordinador de l'usuari, però progressivament també de forma remota i, fins i tot, compartint-les amb altres usuaris de la xarxa tot etiquetant-les.

Cada navegador té la seva pròpia forma de gestionar les d'adreces d'interès. El mètode pot variar en funció del navegador, la versió i el sistema operatiu on s'executa.

Google Chrome

Per importar adreces d'interès de Chrome que ja hàgiu arxivat a un fitxer HTML:

1. Obriu l'Administrador de punts a Chrome prement Ctrl + Maj + O al teclat. Com a alternativa, feu clic al botó del menú de Chrome (els tres punts apilats verticalment) i seleccioneu Marcadors | Administrador de marcadors.

2. Feu clic a Organitzar per obrir un submenú d'altres opcions.

3. Trieu importa les adreces d'interès des del fitxer HTML.

Chrome importarà el contingut del fitxer.

Si esteu migrant des d'un navegador que no gaudeix d'una quota de mercat important, i si aquest navegador exporta les adreces d'interès a HTML, utilitzeu aquest procés per migrar d'aquest navegador a Chrome. Alguns nínxols de navegadors de Linux, per exemple, suporten la capacitat d'exportació a HTML.

Més informació: Ionos

Mozilla Firefox

Mozilla's Firefox ofereix una àmplia gamma de funcions, juntament amb milers d'extensions, per la qual cosa és una de les opcions de navegador més populars disponibles. Si sou un nou convertit a Firefox o simplement planifiqueu-lo com a opció secundària, és possible que vulgueu importar els vostres llocs web favorits del navegador actual.

La transferència de marcadors o favorits a Firefox és un procés relativament senzill i es pot completar en només un parell de minuts

1. Obriu el navegador Firefox.

2. Feu clic al botó Adreces d'interès, situat a la dreta de la barra de cerca.

3. Quan aparegui el menú desplegable, seleccioneu l'opció Mostra tots els marcadors.

4. Tingueu en compte que podeu utilitzar la drecera de teclat següent en lloc de fer clic a l'element del menú anterior.

-Windows: CTRL + SHIFT + B

-Mac: COMMAND + SHIFT + B

5. Es mostrarà la secció Tots els marcadors de la interfície de la Biblioteca de Firefox.

6. Feu clic a la opció Importa i còpia de seguretat (representada per una icona d'estrella a Mac OS X), situada al menú principal. Apareixerà un menú desplegable que contingui les opcions següents.

-Còpia de seguretat. Us permet fer còpia de seguretat de les vostres adreces d'interès de Firefox com a fitxer JSON.

-Restauració. Us permet restaurar les adreces d'interès des d'una data/hora anterior o des d'un fitxer JSON desat.

-Importa les adreces d'interès d'HTML. Us permet importar adreces d'interès que s'han desat en format HTML, ja sigui des de Firefox o des d'un altre navegador.

-Exporta les adreces d'interès a HTML. Us permet emmagatzemar totes les adreces d'interès del Firefox en un fitxer HTML.

-Importar dades des d'un altre navegador. Obre l' Auxiliar per a la importació de Firefox, que us permet importar adreces d'interès, galetes, historial i altres components de dades des d'un altre navegador.

7. Seleccioneu l'opció Importar dades des d'un altre navegador.

Ara es mostrarà l' auxiliar d'importació de Firefox, que superposarà la finestra del navegador principal. La primera pantalla de l'assistent us permet seleccionar el navegador des del qual voleu importar dades. Les opcions que es mostren aquí variaran en funció dels navegadors instal·lats al vostre sistema, així com de les funcions d'importació de Firefox compatibles.

8. Seleccioneu el navegador que contingui les dades d'origen desitjades i feu clic al botó Següent (Continua al Mac OS X). Cal assenyalar que podeu repetir aquest procés d'importació diverses vegades per a diferents navegadors d'origen si és necessari.

9. Es mostrarà la pantalla Items to Import, que us permetrà seleccionar quins components de dades de navegació voleu migrar a Firefox. Els elements que apareixen en aquesta pantalla varien, depenent del navegador d'origen i de les dades disponibles. Si un element s'acompanya d'una marca de verificació, s'importarà. Per afegir o treure una marca de verificació, simplement feu-hi clic una vegada.

Una vegada que estigui satisfet amb les vostres seleccions, feu clic al botó Següent (Continua al Mac OS X). El procés d'importació començarà ara. Com més dades transferiu, més temps trigarà.

10. Una vegada completat, veurà un missatge de confirmació que inclou els components de dades que s'han importat correctament. Feu clic al botó Finalitzar (Fet a Mac OS X) per tornar a la interfície de la Biblioteca de Firefox.

Firefox ara hauria d'incloure una nova carpeta d'adreces d'interès, que contingui els llocs transferits, així com totes les altres dades que escolliu per importar

Més informació: Xataka

Seràs el preferit d'algú, i algú altre t'odiarà, oi?
Sé que no puc agradar a tothom,
però el que puc fer és ser jo mateix
i ser fidel als meus valors.

Alex Scott

2 comentaris: