dijous, 25 de novembre del 2021

ACTIC C2. L'ÚS DELS DISPOSITIUS MÒBILS I INTERNET

Avui, The Grandma ha
continuat la seva formació en ACTIC amb els companys de Castelldefels.
 
Han estat parlant sobre els dispositius mòbils i el seu ús amb Internet.

Un dispositiu mòbil és un aparell electrònic de mides reduïdes i lleugers que pot ser utilitzat mentre es transporten.

Normalment, tenen capacitat per a connectar-se a Internet i solen estar dissenyats per a executar una tasca concreta; tot i això, hi ha dispositius que ens permeten fer diferents tasques amb el mateix aparell.

Aquests dispositius normalment també poden connectar-se a un ordinador per tal de complementar les seves funcions, actualitzar-se o transferir dades.

Telèfon mòbil

El telèfon mòbil és un dispositiu electrònic amb ràdio de curt abast usat per a comunicacions mòbils de veu i dades.

Funciona sobre una xarxa d'estacions de base especialitzades i distribuïda pel territori, conegudes com a «cel·les».

A més de la funció de veu estàndard d'un telèfon, els mòbils actuals poden suportar molts serveis addicionals, com els SMS per a missatges de text, correu electrònic, commutació de paquets per a l'accés a Internet, jocs, bluetooth, infrarojos (IRDA), càmera amb gravador de vídeo, i MMS per enviar missatges amb fotos i vídeo. La majoria dels telèfons mòbils es connecten a una xarxa d'estacions de base (cel·les), que al seu temps estan interconnectades amb la xarxa telefònica commutada, amb l'excepció de telèfons mòbils per satèl·lit.

Telèfon intel·ligent

Un telèfon intel·ligent, en anglès smartphone, és un ordinador de butxaca amb capacitats de telèfon mòbil que té un sistema operatiu capaç d'instal·lar aplicacions mòbils.

Dit amb altres paraules, és un dispositiu mòbil que combina les funcions d'informàtica mòbil i mòbil en una sola unitat. Això li permet de tenir múltiples funcions: accés a Internet, agenda electrònica, gestió del correu electrònic, videojocs o xarxes socials.

GPS

Un receptor GPS (Global Positioning System en anglès o Sistema de Posisionament Global en català) és un dispositiu de butxaca que permet saber la posició geogràfica longitud i latitud amb una posició d'uns metres, fent servir la tecnologia GPS. Són el substitut dels mapes de butxaca.

PDA

Un organitzador personal, en anglès PDA Personal Digital Assistant, o agenda electrònica de butxaca, és un ordinador de mà originalment dissenyat com a agenda personal electrònica per poder emprar: calendari, llista de contactes, bloc de notes, recordatoris o pad de dibuix, amb un sistema de reconeixement d'escriptura.

Més informació: DIBA

Cercapersones

Un cercapersones, en anglès pager, també anomenat dispositiu de radiolocalització o radiomissatgeria, localitzador, buscapersones, beeper, o familiarment cerca, és un dispositiu de telecomunicacions molt simple que permet rebre missatges de text curt.

Per exemple, un cercapersones unidireccional només rep missatges numèrics, com ara el número d'un telèfon amb el qual s'espera que l'usuari contacti. Hi ha altres models que poden rebre missatges alfanumèrics, així com missatges bidireccionals que tenen l'habilitat d'enviar i rebre correu electrònic, pàgines numèriques i servei de missatges curts.

Va ser inventat per Multitone Electronics el 1956 per a l'Hospital de Saint Thomas de Londres amb la funció d'alertar als doctors dels serveis d'urgència.

Ordinador portàtil

Un ordinador portàtil és un petit ordinador mòbil que pesa entre vuit-cents grams i sis quilograms aproximadament, depenent de la grandària, dels materials emprats en la seva fabricació i d'altres factors.

Tauleta tàctil

Una tauleta tàctil, en anglès tablet, és un dispositiu electrònic a mig camí entre un ordinador portàtil i un telèfon mòbil, al qual es pot escriure a través d'una pantalla tàctil.

Un usuari pot utilitzar un estilet o stylus per a treballar amb l'ordinador sense necessitat de teclat ni ratolí.

Calculadora

Una calculadora és una màquina que, per mitjans mecànics o electrònics, és capaç de fer una operació matemàtica

Les calculadores modernes són petits ordinadors dissenyats per fer operacions científiques en camps específics. Per exemple, hi ha calculadores gràfiques amb la capacitat de representar gràfics matemàtics en el camp de la trigonometria o l'estadística.

Les calculadores modernes són més portables que la majoria dels ordinadors, però els organitzadors personals (PDA) són comparables pel que fa a la mida.

Més informació: Universitat de Vic

Reproductor d'àudio digital

Un reproductor d'àudio digital és un dispositiu que emmagatzema, organitza i reprodueix fitxers d'àudio digital.

Generalment, se'l denomina reproductor de MP3, reproductor MP3 o simplement MP3, a causa de la ubiqüitat del format *.mp3, però els reproductors d'àudio digital reprodueixen sovint altres formats de fitxers.

Consola portàtil

Una consola portàtil o també videoconsola portàtil és un dispositiu electrònic lleuger que permet jugar a videojocs.

Un detall que la diferencia d'una videoconsola clàssica és que els controls, la pantalla i els altaveus són tots part de la mateixa unitat.

Càmera fotogràfica

Una càmera fotogràfica és un dispositiu emprat per a prendre fotografies, sigui individualment o en seqüència.

Antigament, una habitació sencera feia la funció que realitza actualment la càmera, amb la diferència que resultava impossible impressionar la imatge en algun lloc tret que es fes manualment. Avui en dia, les càmeres es combinen amb elements sensibles, pel·lícules o sensors, per tal de capturar la imatge que es troba al camp visual.

Càmera de vídeo

Una càmera de vídeo és un dispositiu portàtil per enregistrar vídeo i so en el mateix suport.

Per tant, combina les funcions d'una càmera de televisió amb les d'un vídeo, d'aquí ve el seu nom, videocàmera d'aquests dos termes. És una evolució tecnològica de la generació anterior, que involucrava dues unitats separades.

Més informació: Termcat

 La tecnologia ha canviat per sempre el món on vivim.
Estem en línia, d'una manera o altra, durant tot el dia.
Els nostres telèfons i ordinadors s'han convertit 
en reflex de les nostres personalitats,
els nostres interessos i les nostres identitats.
Ells tenen molt que és important per a nosaltres.

James Comey

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada